Privacy beleid (Wet bescherming persoonsgegevens)

Hoe gaat Fohebo om met uw gegevens?


1 Algemeen:

Fohebo respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Fohebo zal je persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling.
Bescherming Persoonsgegevens:
Wanneer je iets bij ons bestelt willen wij niet dat iemand er met jouw persoonsgegevens vandoor gaat. Daarom doen we er alles aan om jouw privé-gegevens ook echt privé te houden.Fohebo slaat je persoonlijke gegevens op in een beveiligde database en wij geven je informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden. Om je bestelling zo goed mogelijk te verwerken, hebben we wel eerst jouw gegevens nodig.

Fohebo is de verantwoordelijke in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Wanneer je inzage wilt in de persoonsgegevens die Fohebo over jou heeft vastgelegd of wanneer je gegevens wilt wijzigen omdat deze onjuist of onvolledig zijn, of deze wilt laten verwijderen of afschermen dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wij zullen binnen vier weken mededelen welke persoonsgegevens wij verwerkt hebben of eventueel welke wij kunnen verwijderen, afschermen of verbeteren.

2 Gebruik van jouw gegevens:


2.1 Bestellingen | Fohebo gebruikt de door jou verstrekte gegevens om de bestelde producten te leveren: Als u een bestelling plaatst, hebben registreren / verwerken wij:

Voor- en achternaam; om jouw bestelling te leveren aan de juiste persoon.
Adres en woonplaats; gebruiken wij voor de correcte levering van jouw bestelling.
Telefoonnummer; Mochten wij je willen informeren over je bestelling dan doen wij dit op bepaalde momenten ook telefonisch.
Betaalgegevens; betaal gegevens worden door middel van een beveiligde verbinding rechtstreeks naar de bank verstuurd, wij slaan deze dus niet op. De bank verteld ons daarna alleen of de betaling gelukt is. Mocht je iets terugsturen, dan zullen wij je vragen om je betaalgegevens zodat wij het aankoopbedrag terug kunnen storten.
IP-adres; Jouw ip-adres wordt bij het plaatsen van je bestelling opgeslagen om misbruik bij betaling te herkennen.
E-mailadres; Bij elke bestelling ontvang je van ons, zodra wij je bestelling ontvangen hebben, een bevestiging per e-mail. Zodra je bestelling klaar staat om verstuurd te worden ontvang je nogmaals een e-mail, daarin vind je bijvoorbeeld de Track & Trace code van jouw bestelling.

2.2 Klantenservice


Je kunt contact met ons opnemen door te bellen, mailen of een bericht achter te laten via het contactformulier. Elke keer dat je contact opneemt noteren wij bewaren wij de uitkomst van het contact voor 1 maand na afronding van het onderwerp van contact. Een telefoongesprek zullen wij nooit opnemen.


2.3 Jouw account

Op onze website heb jij een eigen plek, de ‘Mijn account’ pagina. Elke keer als je besteld slaan wij daar ook gegevens op zoals je naam, adres en voorkeur voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Op deze manier hoef je niet bij elke bestelling je gegevens opnieuw in te voeren. We bewaren ook gegevens over je eerdere bestellingen. Dan kunnen we je sneller helpen. In uw Fohebo account slaan we informatie op zoals uw naam en adres, telefoonnummer, e-mailadres en aflevergegevens, zodat u deze niet bij iedere nieuwe bestelling hoeft in te vullen.
Je kunt op elk moment natuurlijk jouw gegevens bekijken en wijzigen via de Mijn Account pagina op www.Fohebo.com. Wil je jouw gegevens verwijderen uit ons systeem?
- Adres gegevens; deze kun je zelf wissen in je account onder het kopje adresboek.
- Overige gegevens: Neem contact met ons op via de contact pagina en dan maken wij dat voor jou in orde.

2.4 Nieuwsbrief

Je kunt bij ons aangeven of je een nieuwsbrief wilt ontvangen. Ontvang je liever geen nieuwsbrief meer of wil je jouw emailadres wijzigen? Dan kun je inloggen met jouw account en dit wijzigen onder 'Nieuwsbrief'. Heb je geen account? Dan zul je ook nooit een nieuwsbrief van ons ontvangen.

2.5 Fraudepreventie


Helaas kan je op internet niet iedereen vertrouwen, dus soms moeten wij klantgegevens gebruiken om fraudegevallen te onderzoeken. Het kan hierbij ook voorkomen dat wij deze gegevens moeten doorgeven aan overheidsinstanties.

3 Cookies:

3.1 Wat zijn cookies?
Cookies zijn kleine stukjes informatie die door je browser worden opgeslagen op je computer. Cookies stellen ons in staat om anoniem informatie te verzamelen over het gebruik van onze diensten en deze te verbeteren en aan te passen aan de wensen van onze bezoekers.

3.2 Wat doen deze cookies?
Onze cookies geven informatie met betrekking tot persoonsidentificatie en worden gebruikt om uw order correct af te handelen. Wij gebruiken een minimum aan cookies om anoniem verkeersgegevens op te slaan van je bezoek aan onze website en wij verzamelen geen persoonlijke gegevens! Onze cookies registreren nooit persoonlijke gegevens, of zaken die naar jou als persoon zijn te herleiden. Ook kunnen cookies (bestanden op) je computer niet beschadigen.

3.3 Wij gebruiken de volgende cookies:

- Functionele cookies:
Dit zijn cookies die voor jou als bezoeker het surfen op onze website makkelijker maken. Wij gebruiken functionele cookies die ervoor zorgen dat je items in je winkelwagentje kunt toevoegen en dat ze er bij een volgend bezoek aan onze website nog in zitten. Ook gebruiken we een cookie die ervoor zorgt dat wanneer je ingelogd bent en de website verlaat, je bij terugkomst nog steeds ingelogd bent.

- Analyse cookies:
Met deze cookies (Google Analytics, Google Tag Manager) kunnen wij het surfgedrag van bezoekers op onze website meten, zodat we waar nodig het gebruikersgemak kunnen verbeteren. Hierdoor zorgen we ervoor dat jullie ervaring van onze website steeds beter wordt en onbelangrijke informatie naar achter wordt verschoven.

- Advertentie cookies:
Fohebo zal nooit met dit soort cookies het effect van onze advertenties meten. Wij zullen onze webwinkel nooit aan jou opdringen.


4 Privacy beleid:

Fohebo zal je persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling. Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren. Je persoonlijke gegevens zijn veilig bij Fohebo Wij waarderen het vertrouwen dat jij in ons stelt en wij zullen daarom uiterst zorgvuldig met je gegevens omgaan. Je gegevens zullen te allen tijde worden beschermd en vertrouwelijk worden behandeld conform wetgeving.

Indien je nog vragen hebt over het Privacybeleid van Fohebo kun je altijd even contact met ons opnemen tijdens openingstijden of ga naar onze contactpagina.