Bestel-, Verzend- en Betaalopties

Bestellen bij Fohebo

Bestellen bij Fohebo is snel, eenvoudig, gratis en veilig! Elke bestelling op werkdagen voor 16:00 uur geplaatst wordt direct verzonden zodat u uw bestelling binnen 1 tot 2 werkdagen al in huis hebt! Bestel je op zaterdag voor 12:00? Ook dan heb je jouw bestelling de eerstvolgende bezorgdag al in huis! Omdat wij streven naar de laagste productprijs in de markt vragen wij een bijdrage van 5,95 in de verzendkosten ongeacht de bestelgrootte. Wij hebben regelmatig acties waarbij sommige producten kosteloos verzonden worden. Wij raden iedereen aan bestellingen te combineren met deze gratis verzonden actie producten. De eerdere vernoemde standaard verzendkosten zullen dan te komen vervallen.  


Online bestellen:

Online bestellen bij Fohebo is heel eenvoudig. Op onze website kunt u door op de bestelknop te klikken producten in uw winkelwagen plaatsen. U kunt producten hier altijd uit verwijderen, toevoegen, smaken veranderen of aantallen wijzigen. Wanneer u wilt afrekenen volgt u de aanwijzingen op het scherm. Hierbij kunt u ook uw voorkeur voor verzend- en betalingswijze aangeven. Nadat de bestelling definitief is geplaatst ontvangt u op het door u opgegeven mailadres van ons een bevestiging van de bestelling.

Telefonisch bestellen:

Telefonisch bestellen kan natuurlijk ook. Tijdens onze ruime openingstijden (dagelijks 9:30-18:00 uur en zaterdag 9:30-17:00 uur) wordt u meteen door een van onze ervaren medewerkers van het serviceteam verder geholpen. Telefonische bestellingen kunnen alleen geplaatst worden met een vooruitbetaling via bankoverschrijving. Onze klantenservice is bereikbaar op +31 (0) 73 - 203 2114. U kunt eventueel ook bestellen via ons contactformulier op www.fohebo.com/contact.


Bezorging door DPD / PostNL / Kiala

Bezorging in Nederland en België wordt verzorgd door DPD / PostNL (voorheen TNT) of naar keuze met Kiala. U ontvangt direct na de verzending van ons een track en trace nummer, hiermee kunt u uw bestelling online volgen. Wanneer u bij bezorging van uw bestelling niet thuis bent zal de volgende dag het pakket nogmaals worden aangeboden. Daarna kunt u uw pakket afhalen bij het voor u dichtstbijzijnde PostNL afhaalpunt (indien verzonden met PostNL). Tevens ontvangt u na de eerste aanbiedingspoging een code, hiermee kunt u via de site van PostNL de gewenste aflever dag en bezorgadres wijzigen (indien verzonden met PostNL). In België wordt het pakket zelfs 3x aangeboden, hier zijn geen afhaalpunten.

Kiala (België)

Kiala is hét toonaangevende Europese netwerk van afhaalpunten (tankstations, supermarkten, krantenwinkels etc.) met zeer ruime openingstijden. Tijdens het bestelproces kunt u de verzendoptie Kiala kiezen, met Kiala laat u heel eenvoudig uw bestelling op een door u gewenst afhaalpunt bezorgen, zo hoeft u niet op de pakketdienst te wachten en kunt u uw pakket ophalen waar en wanneer het u uitkomt! Verzenden via Kiala kan 5 dagen duren.


Betaalopties

Betaalopties Nederland en België

Betaaloptie

Kosten

Korte omschrijving

iDEAL

Gratis

- Veilig en gemakkelijk online betalen in uw eigen internet betaalomgeving.
- Voor 16:00 uur besteld volgende dag in huis

Vooruitbetaling

Gratis

- U dient het factuurbedrag aan ons over te maken onder vermelding van het ordernummer van uw bestelling op het volgende rekeningnummer:

LET OP: vergeet niet bij SEPA betalingen de BIC Code in te voeren!

NL17 INGB 0006 7920 42, BIC Code: INGBNL2A

Mister Cash

Gratis

- Veilig en gemakkelijk online betalen in uw eigen internet betaalomgeving.
- Voor 15:00 uur besteld volgende dag in huis.


Uitgebreide omschrijving betaalopties:

iDEAL - Gratis!

Met Ideal kunt u veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving. Bij het afrekenen van de bestelling kunt u aangeven dat u met iDEAL wilt betalen, vervolgens selecteert u uw persoonlijke bank. Daarna wordt u doorgeleid naar uw eigen bank waar de betaalopdracht gelijk klaar staat. U wordt door uw bank gevraagd een aantal gegevens in te vullen en de betaling te autoriseren. Het bedrag wordt direct van uw betaalrekening afgeschreven en wij worden door uw bank geïnformeerd, zodat de bestelling dezelfde dag nog kan worden verzonden. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dan heb je de volgende dag jouw bestelling in huis! Bestel je op zaterdag voor 12:00? Ook dan heb je jouw bestelling de eerstvolgende berzorgdag al in huis!

Mister Cash - Gratis!

Mister Cash is de meest makkelijke en veilige mankier van online shoppen en betalen, bovendien ook nog eens gratis!! U rekent af in uw eigen vertrouwde internet betaalomgeving. Bij het afrekenen van de bestelling kunt u aangeven dat u met Mister Cash wenst te betalen, vervolgens selecteert u uw persoonlijke bank. Daarna wordt u doorgeleid naar uw eigen bank waar de betaalopdracht gelijk klaar staat. U wordt door uw bank gevraagd een aantal gegevens in te vullen en de betaling te autoriseren. Het bedrag wordt direct van uw betaalrekening afgeschreven en wij worden door uw bank geïnformeerd, zodat de bestelling dezelfde dag nog kan worden verzonden.

Vooruitbetaling met bankoverschrijving - Gratis!

U krijgt van ons een bevestiging van de bestelling met de door u gewenste betaalwijze Vooruitbetaling. U verzoekt uw bank door middel van een overschrijvingskaart of internetbankieren het factuurbedrag aan ons over te schrijven door middel van een SEPA overboeking. De snelste afhandeling van uw bestelling vindt plaats indien u uw bedrag overmaakt naar ons IBAN-rekeningnummer NL17 INGB 0006 7920 42 (BIC Code: INGBNL2A) ten name van Fohebo te Drunen. Vergeet niet het ordernummervan de bestelling te vermelden welke in de bevestigingsmail is vermeld. Bij de betaalmethode Vooruitbetaling wordt de zending verzonden zodra het bedrag bij ons op de rekening is bijgeschreven. Doordat er vertraging op het bankverkeer zit, kan het soms enkele dagen duren voordat wij de order kunnen verzenden. Betalingen zonder ordernummer nemen ook meer tijd in beslag.

Veilig online betalen:

Online betalingsgegevens zoals iDEAL, Mister Cash of Credit Card worden rechtstreeks doorgegeven aan het Sisow betaalplatform via een veilige Secure Socket Layer verbinding (SSL). SSL is het meest gebruikte veiligheidsprotocol op het Internet en wordt gebruikt voor het coderen van data die uitgewisseld worden tussen een consument en een server. SSL is een manier van coderen van gegevens waardoor het voor derden niet mogelijk is berichten te lezen. Alle browsers ondersteunen SSL en geven dan ook aan wanneer deze beveiliging van kracht is. Het vormt een wereldwijde standaard voor veilig betalen via Internet.

Privacy: 

De persoonlijke gegevens die wij van u vragen worden alleen gebruikt om u bestelling zo efficiënt mogelijk af te handelen. Wij respecteren en garanderen uw privacy. Persoonlijke gegevens worden onder geen beding verstrekt aan derden.Indien u nog vragen hebt over de verzend- en betaalopties van Fohebo, dan kunt u altijd contact met ons opnemen tijdens openingstijden via +31 (0) 73 - 203 2114 of via ons contactformulier op www.fohebo.com/contact.


Retourprocedure

Zichttermijn & retourregels

Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen, je artikel retour te sturen (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in winkel doet, tenzij anders vermeld.De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop het artikel in je bezit is. Hiermee bedoelen we wanneer het pakket door jou of door een derde (bijv. je buren) in ontvangst is genomen.

Hoe kun je gebruik maken van je herroepingsrecht:
- Neem contact op met onze klantenservice via e-mail of telefonisch;
- Je ontvangt een e-mail met een bevestiging van de retour aanvraag, een retourformulier en een RET-nummer.

Je kunt het artikel alleen terug sturen als:
- het artikel compleet en in geval van verbruiksartikelen zoals voeding(supplementen), zeep etc. ongeopend en/of ongebruikt is.;
- het artikel niet beschadigd of kapot is (in originele staat);
- het product voorzien is van de fabrieksverpakking.

Betaalverplichting

Door gebruik te maken van het herroepingsrecht vervalt niet je eventuele betaalverplichting. Je dient wel binnen de gestelde termijn te betalen. Is door het retour verwerken in onze administratie een tegoed ontstaan, dan storten wij het te verrekenen bedrag binnen 14 dagen op je rekening terug.Wanneer je een bestelling naar ons retour stuurt, betaal je zelf de retourkosten.

Retourneren en terugbetalen

Voor een snelle en goede verwerking van je retourpakket is het volgende van belang:
- Neem contact op met de klantenservice, dit kan telefonisch of via de e-mail;
- Voeg het volledig ingevulde retourformulier bij het pakket (deze ontvang je van de klantenservice);
- Verpak je bestelling goed zodat deze in goede staat bij ons binnenkomt;
- Stuur het retourpakket op naar het adres dat je van onze klantenservice ontvangt.

Let op:

Bewaar het verzendbewijs met de Track & Trace code goed. Wanneer we je bestelling hebben ontvangen zullen wij deze beoordelen. Het product moet in ieder geval aan de volgende punten voldoen voordat we het aankoopbedrag terug storten.
- het artikel moet compleet en in geval van verbruiksartikelen zoals voeding(supplementen), zeep etc. ongeopend en/of ongebruikt zijn.
- het artikel moet in originele staat, niet beschadigd of kapot zijn.
- het product moet voorzien zijn van de fabrieksverpakking.
Voor het retourneren wordt een bedrag van €3,95 ingehouden op het terug te betalen bedrag als je kiest voor het geld terug ontvangen. Je kunt ook het volledige aankoopbedrag in een kortingscode ontvangen.Indien je bestelling niet voldoet aan bovenstaande eisen, dan zullen wij contact met je opnemen voor een passende oplossing.Tegoeden ontstaan door het verzilveren van een kortingscode worden weer in de vorm van een kortingscode uitbetaald.

Ruilen

Het is niet mogelijk om je product te ruilen. Je kunt er dan het beste voor kiezen om het volledige aankoopbedrag in een kortingscode te ontvangen.

Retourkosten

De verzendkosten voor het retour sturen van je bestelling zijn voor eigen rekening. Dit geldt ook indien er is gekozen voor een afhaallocatie en het pakket wordt niet afgehaald of het pakket wordt geweigerd aan de deur. Voor uitzonderingen zie kopje geen verzendkosten.
Moet een artikel geruild worden door een fout van ons, dan zijn de kosten voor retour voor onze rekening.

Geen verzendkosten

Voor onderstaande uitzonderingen hoef je geen verzendkosten te betalen:
- Het verkeerde product is geleverd
- Het pakket is verkeerd geleverd
- Het product is kapot bij aankomst
- Het product is over datum (zonder vermelding op de productpagina en buiten de wettelijke THT termijn)

Modelformulier

Je kunt ook door middel van het modelformulier aangeven dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Je bent hier niet toe verplicht, want ook zonder formulier geldt het herroepingsrecht.


Veelgestelde vragen over bestellingen